Veilig Kopen

Designer tassen zijn geliefd en worden om die reden vaak nagemaakt.

Ook voor ons is het moeilijk of ondoenlijk om nep van echt te onderscheiden. Zeker als het tassen betreft uit oude collecties. Met onderstaande informatie kun je het gevaar dat je een namaak tas koopt verkleinen.

Waarom zijn designer tassen zo duur?

Designer tassen zijn exclusief en kunnen de prijs hebben van een bescheiden maandsalaris. Ze worden ontworpen door designers van naam, met de hand gemaakt van de beste materialen. Toch bedraagt de prijs van het materiaal maar een beperkt deel van de prijs waarvoor de tas uiteindelijk verkocht wordt. Het grootste deel gaat op aan marketing kosten. Aantrekkelijk dus voor de namakers van tassen, want er valt dus echt wel wat aan te verdienen.

Meest gekopieerde merken

Er zijn genoeg dingen waar je bij de koop van een tas op kunt letten en zo een namaak designer tas kunt herkennen. Hoewel alle merken het risico lopen nagemaakt te worden, zijn veel gekopieerde merken

Christian Dior, Yves Saint Laurent, Hermes, Gucci, Louis Vuitton, Kate Spade, Prada, Valentino en Burberry.

Waar moet je op letten?

Natuurlijk betaal je bij een echte Prada tas voor de naam, het ontwerp, maar ook voor de uitstekende kwaliteit materialen en de grote zorg bij de afwerking. Slecht leer, slechte stoffen, slecht stiksel, zijn allemaal slechte tekenen. Kijk ook goed naar ritsen, sluitingen en handvaten. Kijk ook goed naar de voering, is deze gestikt of gelijmd. Bij echte designer tassen kun je er vanuit gaan dat deze gestikt worden. Hetzelfde geldt voor de labels in de tas. Kijk ook wat er op het label staat. Staat er b.v.: made in China? Er is op internet ook veel informatie hierover te vinden

Bekijk de echte online

Zoek de tas van keuze eerst op de site van het betreffende merk op. Bekijk de tassen daar goed en vergelijk zowel de tas als de prijs. 

Prijs

Kijk naar de prijs. Op internet kun je er soms achter komen wat de originele prijs van een designer tas was van een bepaald merk is. Hoe ouder de tas is des te moeilijker dat is te vinden. Als de tas oud is en veel gedragen is de prijs meestal flink lager.

Nieuw model tassen

In officiële winkels kan je er van uit gaan dat het om een echte gaat. Koop je op internet, bedenk je dan dat er slechts een handvol sites zijn die toestemming hebben om designer tassen te verkopen. Dit zijn vaak klinkende namen en bekende websites zoals b.v. net-a-porter.

Op een veilingsite of sites voor tweedehands spullen heb je niet de kans om de tas goed van binnen en buiten te bekijken. Hier moet je dus extra voorzichtig zijn en op markten moet je helemaal goed opletten.

Bij klaer Fashion kijken we met je mee maar blijf je als koper zelf verantwoordelijk. Als blijkt dat de inbrenger een namaaktas heeft ingebracht zullen wij (of kunt u) dit doorgeven aan REACT. (zie ook onze verkoopvoorwaarden)

 

Comments are closed.